Kunnskap, vennskap og fellesskap

PEF Norge

Bli med i vår internasjonale tegnekonkurranse!

01.06.2011

Vi oppfordrer alle barn og unge til å bli med i vår internasjonale tegnekonkurranse. Tegningene skal inneholde psoriasis, en teddybjørn og en følelse. Innsendingsfrist er 1. september.

Verdens Psoriasisdag går i år av stabelen fredag 29. oktober. Årets tema er "Childhood Psoriasis - A challenge for all". Hensikten bak temavalget er å rette fokus på hvordan det er å være barn med psoriasis, og hvilke følelser som knyttes til dette. I den forbindelse lanseres en nasjonal og internasjonal tegnekonkurranse, som skal bidra til at barn blir hørt i forhold til hva de tenker og føler om det å ha psoriasis eller psoriasis artritt.

Nasjonal vinner
I første omgang blir det avholdt en nasjonal runde, hvor det blir stemt frem en vinner blant alle norske bidrag. Avstemmingen vil foregå via våre nettsider, hvor fem kandidater legges ut fra to inndelte alderstrinn. Det velges ett vinnerbidrag fra aldersgruppen 1-7 år, og ett vinnerbidrag fra aldersgruppen 7-15 år. I tillegg til vinnerne vil 20 av de innsendte tegningene stilles ut i forbindelse med Norges markering av Verdens Psoriasisdag. Dagen blir markert med stands sentralt og lokalt 29. oktober og tegningene blir et sentralt innslag på NPFs stand i Oslo.  

Internasjonal kunstutstilling
De to nasjonale vinnerbidragene sendes videre til en global konkurranse innen 24. september. Vinnertegningene fra en rekke land vil bli presentert som kunstutstilling på den internasjonale psoriasisforeningen, IFPA sin stand i Gøteborg under den internasjonale markeringen av psoriasisdagen. Sammen med hver enkelt tegning vil det være en kort presentasjon av tegneren, med navn, alder og bilde. Presentasjonen vil også inneholde en kort beskrivelse av tegningen fortalt med den unge kunstnerens egne ord.

Auksjoneres til barnefond
Tegningene i Gøteborg vil bli auksjonert bort, og inntektene fra auksjonen går til IFPAs barneaktivitetsfond. Vinneren av den globale konkurransen stemmes frem av delegatene ved AEDV kongressen i Gøteborg, som pågår i tilknytning til World Psoriatic Day (WPD). Delegatene kan stemme over flere dager, og tegningene vil på denne måten få stor oppmerksomhet.

Liker du å tegne så er dette en flott anledning til å delta i en stor og spennende konkurranse! Alle innsendte bidrag blir premiert, og en større premie vanker til den heldige som sendes videre som Norges representant i kokurransen. Bidrag kan scannes, og sendes til oss på e-postadresse: post@psoriasis.no, eller postlegges til adresse: PSO-Ung, Postboks 6547 Etterstad, 0606 Oslo.

LYKKE TIL!

Tilbake
Psoriasis- og eksemforbundet Postboks 6547 Etterstad, 0606 Oslo | Besøksadresse: Borgenveien 66, 0373 OSLO | post@pef-ung.no
Vi har telefontid alle hverdager kl. 09.00-15.00, tlf. nr: 23 37 62 40
Personvernerklæring
Instagram