Kunnskap, vennskap og fellesskap

PEF Norge

En skjebnesvanger weekend

28.10.2014

Et spent styre nærmet seg hotellet. Dette var helgen hvor styrets skjebne lå i forsamlingens hender. Det er litt over en uke siden PEF-ung avholdt Landsmøte og Ungdomskonferanse på Gardermoen.

«Skriv to ting ingen vet om deg selv på ENGELSK» Ordene kommer fra daværende leder Jeanette Bjørsnøs munn. Vi skulle bli kjent med hverandre og hadde besøk fra Finland og Sverige. Finner betyr engelsk, og som om ikke det var vanskelig nok i seg selv å komme på «hemmelige fun-facst ingen skulle tru om deg», skulle de att på til være på engelsk! Fun-facts er en fin måte å bli kjent på en litt annerledes måte. Det viste seg at rommet bestod av flere skjulte komikere, store søskenflokker, slosskjemper, fremtidige kiropraktorer, designere og bikere. En fun-fact kommer sjeldent alene, og flere av deltakerne ble utfordret på å fortelle om avsløringene sine. Så var det tid for middag. Etter middag var det sosialt samvær på «rommet vårt». Digget ble hentet og rommet ble fylt med miming, fot-leken og triksing med ball.

Gir livet forrang
Psoriasisartritt var tema for lørdagen. Hilde Mellum snakket om hvordan artritten har påvirket valg i livet hennes, men ikke tatt kontroll. Hun har hatt kontroll over eget liv og lært seg å leve med livets utfordringer. Etter Hilde var det revmatolog Elisabeth Lie sin tur. Hun snakket om sykdomslæren, ulike tegn og hvordan diagnosen settes. Om typiske og atypiske tegn ved artritt. Hun åpnet for spørsmål under foredraget sitt, og mange av deltakerne benyttet sjansen. Salen hadde mange spørsmål til revmatologen og egne erfaringer å dele om hvordan det er å være på «andre siden».

Sunn hud med hudlidelse?
Så var det klart for å pleie huden. Monika og Renate fra Beaute Pasifique holdt en liten velvære-stund for gruppen. Pannebåndet gikk på og skitten gikk av. Huden ble renset og fuktet og alle forlot rommet med en fløyelsmyk hud. Hun poengterte at det er viktig å ta vare på huden, og at man kan ha en veldig god og fin hud tiltros for en hudlidelse. Deltakerne hadde også muligheten til å scanne huden og se hvordan tilstanden på sin hud var.

Vinnere
[Er du en vinner]

Så var det tid for aktiviteten Action Track hvor vi gruppevis løste både faglige og kreative oppgaver rundt om på hotellet. Vi trente, var på safari, ble James Bond og mye mer. Etter endt aktivitet ble vinnerne premiert og kunne velge fra en ekse med ulike gevinster. Alle valgte «vinnerkoppen»! Selv om 1/6 av forsamlingen har en kopp som bevis, er teksten «jeg er en vinner!» beskrivende for hele forsamlingen.

Landsmøte
Søndagen var en nervefylt dag. Handlingsplanen for 2014 og 2015 skulle vedtas, og det skulle gjennomføres valg av PEF-ungs styre for de to kommende årene. Det var en engasjert forsamling som etter flere runder med stemming valgte PEF-ungs kronjuveler for 2014-2016!

[KRONE PEF-UNG styret]

Er du nysgjerrig på hvem vårt nye styre er? Nytt styre finner du her.

Tilbake
Psoriasis- og eksemforbundet Postboks 6547 Etterstad, 0606 Oslo | Besøksadresse: Fredrik Selmers vei 2, 0663 OSLO | post@pef-ung.no
Vi har telefontid alle hverdager kl. 09.00-15.00, tlf. nr: 23 37 62 40
Personvernerklæring
Instagram