Kunnskap, vennskap og fellesskap

PEF Norge

Ja til nye legemidler

19.10.2022

Beslutningsforum for nye metoder sa tirsdag 18. oktober ja til nye legemidler i behandling av atopisk eksem, psoriasisartritt og psoriasis.

Bilde: Ja til nye legemidler
Endelig får personer med atopisk eksem et nytt behandlingsalternativ. 
 
Beslutningsforum for nye metoder er et offentlig organ som bestemmer hvilke nye behandlinger som skal innføres på sykehus, altså hvilke sykehuslegemidler som får offentlig finansiering.
 
Beslutningsforum har nå bestemt å innføre legemiddelet Upadacitinib (Rinvoq) til behandling av moderat til alvorlig atopisk eksem hos voksne og ungdom over 12 år som er aktuelle for systemisk behandling.

– Vi er veldig glade for at partene nå er blitt enige om pris, slik at legemiddelet blir tilgjengelig for pasientene, sier generalsekretær Mari Øvergaard i Psoriasis- og eksemforbundet i en artikkel i Dagbladet 18. oktober 2022.

Øvergaard påpeker at pasienter med moderat til alvorlig atopisk eksem er en gruppe som lenge har hatt få behandlingsalternativer, og mange har derfor ikke fått god nok behandling.

– Mange rapporterer om plager som påvirker livskvaliteten negativt, som kløe, smerter og søvnløshet. Det vil derfor være av stor betydning for pasientene å få flere behandlingsmuligheter, utdyper hun til samme avis.

Flere godkjente legemidler

Men det var ikke bare gode nyheter for atopikere fra Beslutningsforum. I tillegg sa organet ja til disse legmidlene:
  • Tofacitinib (Xeljanz) til behandling av aktiv polyartikulær juvenil idiopatisk artritt (revmatoid faktor-positiv eller negativ polyartritt og forlenget oligoartritt) og juvenil psoriasisartritt hos pasienter som er to år og eldre, som har respondert utilstrekkelig på tidligere behandling med sykdomsmodifiserende antirevmatiske legemidler (DMARDs).
  • Risankizumab (Skyrizi) alene eller i kombinasjon med metotreksat (MTX) til behandling av aktiv psoriasisartritt hos voksne som har respondert utilstrekkelig på eller er intolerante overfor ett eller flere sykdomsmodifiserende antirevmatiske legemidler (DMARDs).
  • Tildrakizumab (Ilumetri) til behandling av moderat til alvorlig plakkpsoriasis.

JAK-hemmer

Legemiddelet Rinvoq tilhører gruppen JAK-hemmere, som vil si at den virker i signalveier som aktiveres av ulike cytokiner ved atopisk dermatitt.
 
TNF-alfa er et signalprotein (cytokin) som er involvert i en tidlig fase av inflammasjon. TNF-alfa produseres i hovedsak av celletypen makrofager. Den primære oppgaven til TNF-alfa er å regulere immuncellene. TNF kan sette i gang reaksjoner i kroppen som feber, celledød, utmattelse, inflammasjon.
 
Det antas at dysregulering av TNF-produksjonen spiller en rolle i en rekke sykdommer, spesielt autoimmune sykdommer som leddgikt, Bekhterev, inflammatorisk tarmsykdom, psoriasis, astma. TNF fremmer den inflammatoriske reaksjonen og spiller en sentral rolle i sykdomsutviklingen.
 
Midler som hemmer TNF (TNF-hemmere eller -blokkere), slik som de biologiske legemidlene, har vist seg effektive i behandlingen av inflammatoriske, autoimmune sykdommer.
 
 
.
 
Tilbake
Psoriasis- og eksemforbundet Postboks 6547 Etterstad, 0606 Oslo | Besøksadresse: Borgenveien 66, 0373 OSLO | post@pef-ung.no
Vi har telefontid alle hverdager kl. 09.00-15.00, tlf. nr: 23 37 62 40
Personvernerklæring
Instagram