Kunnskap, vennskap og fellesskap

PEF Norge

Studie om HS og psykisk helse

09.01.2023

Nå kan du som har hidradenitis suppurativa (HS) delta i en irsk undersøkelse om psykiske utfordringer. Målet med undersøkelsen er å få mer kunnskap for å kunne gi bedre psykisk støtte og hjelp.

Bilde: Studie om HS og psykisk helse

Studien er et samarbeid mellom universitetet University College Dublin (UCD) og . sykehuset St. Vincent’s University Hospital (SVUH). Selv om studien er irsk, er norske personer med HS velkommen til å delta i studien.

Det eneste kriteriet for å delta, er at du er blitt diagnostisert med HS og at du er over 18 år  – og at du synes det er greit å kommunisere på engelsk. 

I en presentasjon om studien påpekes det at tidligere forskning har vist at et å ha HS får psykososiale konsekvenser for den enkelte, som opplever at denne diagnosen går utover den psykiske helsen, velvære, det sosiale, relasjoner, seksualiteten og yrkeslivet.

Likevel er finnes det få bevis som ser på alle disse områdene og hvordan de kan være relatert til hverandre.

Tanken med denne irske HS-forskningen er å bruke resultatene til å hjelpe behandlere og forskere til å få en bedre forståelse av den psykososiale virkningen av HS, for å bruke forskningen til å bidra i den fremtidige utviklingen av psykologisk støtte i befolkningen. 

Ønsker du å delta i studien?

Her finner du skjema for å melde deg på

 

Tilbake
Psoriasis- og eksemforbundet Postboks 6547 Etterstad, 0606 Oslo | Besøksadresse: Fredrik Selmers vei 2, 0663 OSLO | post@pef-ung.no
Vi har telefontid alle hverdager kl. 09.00-15.00, tlf. nr: 23 37 62 40
Personvernerklæring
Instagram