Kunnskap, vennskap og fellesskap

PEF Norge

Et tankekors?

17.07.2008

Norge er på verdenstoppen i helse, og mange, spesielt amerikanere, kan ikke forstå at det er mulig å få så mye av staten når man blir syk. I Michael Moores dokumentarfilm "Sicko" trekkes helseforholdene rundt om i verden frem. I mange land får ikke borgerne medisinsk hjelp dersom de ikke kan betale.

I Amerika for eksempel, er det mange som er gått konkurs på grunn av ulykke eller sykdom. Dersom man ikke har sykeforsikring, er det bare å betale.

I Norge får vi gratis sykehusopphold og betalt sykefravær. Norske statsborgere som er rammet hardt av psoriasis eller revmatisme får en tur til Gran Canaria på statens regning. I Norge er ikke sykdom synonymt med økonomisk krise, og behandling er en selvfølge. Michael Moore var i Norge og filmet fra vårt helsesystem, men unnlot å ta det med i filmen, fordi han tenkte at han ikke ville bli trodd. For amerikanere virker det utrolig at en kvinne får ett år betalt permisjon når hun har født. I Statene er fødselspermisjonen på tre måneder.

Norge er kanskje ikke verdens beste på alt, og til og med i helsevesenet trengs det forbedringer, men sammenlignet med mange andre land, er vi ganske gode til å ta vare på folk. Det er faktisk en grunn til at Norge er kåret til verdens beste land å bo i!

(Kilde – aftenposten.no)

Tilbake
Psoriasis- og eksemforbundet Postboks 6547 Etterstad, 0606 Oslo | Besøksadresse: Fredrik Selmers vei 2, 0663 OSLO | post@pef-ung.no
Vi har telefontid alle hverdager kl. 09.00-15.00, tlf. nr: 23 37 62 40
Personvernerklæring
Instagram