Kunnskap, vennskap og fellesskap

PEF Norge

Høsten 2023 med PEF

16.08.2023

Sommeren er over, og høsten er godt i gang i Psoriasis- og eksemforbundet (PEF). Vi går i år igjen en travel høst i møte, og planene er mange og spennende.

Bilde: Høsten 2023 med PEF

Her er et utvalg av våre høstplaner i år:

Representantskapsmøte og organisasjonskurs

Høsten kickstartes med en spennende kurshelg for tillitsvalgte i organisasjonen den 1.-3. september. Denne helgen gjennomfører vi representantskapsmøte med representanter fra alle landets fylker. Dessuten inviterer vi til et organisasjonskurs med et spennende program.

Les mer om kurshelgen her

HS-seminar

Etter stor suksess tidligere år, blir det i år igjen seminar for medlemmer og pasienter om hidradenitis suppurativa (HS). Denne gangen gjennomføres HS-seminaret i Trondheim helgen 13.-15. oktober. Seminaret har et bredt og sammensatt program, som er innom både rettigheter, søvn, kosthold og fysisk aktivitet, samt sårstell og foredrag med hudlege.

Følg med på våre nettsider og i sosiale medier for mer informasjon og påmelding. HS-seminaret gjennomføres med støtte fra Stiftelsen Dam.

Fagkonferansen Huden og psyken

Et av de virkelig store høydepunktene denne PEF-høsten er fagkonferansen vår om hudsykdommer og psykisk hele og uhelse. Den arrangeres lørdag 28. oktober på Nationaltheatrets konferansesenter i Oslo.

På konferansen vil fagfolk og forskere dele av sin kunnskap om tematikken, og flere pasienter vil dele sine historier og sine erfaringer. Det blir panelsamtale om hvordan hudpasienter blir møtt med sine psykiske utfordringer i helsevesenet.  

I pausene blir det mulighet til å nyte PEF-ungs profilerte fotoutstilling av kroppskunst og snakke med flere av deltakerne i prosjektet. Det blir også mulighet til å besøke utstillingene til våre samarbeidspartnere.

Har du ikke meldt deg på enda? Gå inn her for å melde deg på og få mer informasjon

Konferansen er støttet av Stiftelsen Dam.

Dokumentarserie om å leve med psoriasisartritt

Husker du dokumentarserien Under huden? I september i år kommer en ny dokumentarserie. Denne gangen treffer vi tre pasienter som forteller om livet sitt go sine utfordringer med sin diagnose.

En av deltakerne er Thomas Lund som har psoriasisartritt. Filmen er produsert av Hacienda film og er støttet av Stiftelsen Dam. Den blir vist på VGTV, og vi gleder oss til premieren.

Følg med på hudportalen.no og i sosiale medier for mer informasjon om når dokumentaren lanseres.

Informasjons- og opplysningsarbeid

Vi fortsetter å jobbe med en rekke forskjellige informasjonsprosjekter denne høsten.

Vi er allerede i gang med å gjennomgå og oppdatere all diagnoseinformasjon på hudportalen.no. Dette er viktig for oss for å sikre at det er alltid er korrekt og faglig oppdatert informasjon på nettsidene.

Vi har også tenkt til å lage en rekke nye brosjyrer og informasjonshefter, blant annet om hidradenitis suppurativa (HS).

Og vi fortsetter opplysningsarbeid om viktige temaer som fothelse, seksuell helse og psykisk helse for hud- og leddpasienter.

Politisk arbeid

Det politiske arbeidet er alltid prioritert og tar mye tid om høsten. Forslag til statsbudsjett legges alltid frem i oktober, og da jobbes det med å lese og granske forslaget for å finne de viktige sakene av positiv og negativ art for hud- og leddpasienter.

Viktige saker som for eksempel behandlingsreiser til utlandet, egenandelsordninger, bevilgninger til spesialisthelsetjenesten følges tett av PEF - både alene og i tett samarbeid med gode samarbeidspartnere som Funksjonshemmedes fellesorganisasjon (FFO).

Mer informasjon?

For mer informasjon om arrangementer eller prosjekter, anbefaler vi å følge med på hudportalen.no, PEFs Facebook-side eller ta kontakt med administrasjonen på epost post[at]pefnorge.no eller telefon 23 37 62 40.

Her kan du gå inn på vår side på Facebook 

Lurer du på hva som skjer i ditt lokallag?

Ta kontakt med dine tillitsvalgte direkte. Her finner du kontaktinformasjon til lokallagene våre

 

 

Tilbake
Psoriasis- og eksemforbundet Postboks 6547 Etterstad, 0606 Oslo | Besøksadresse: Borgenveien 66, 0373 OSLO | post@pef-ung.no
Vi har telefontid alle hverdager kl. 09.00-15.00, tlf. nr: 23 37 62 40
Personvernerklæring
Instagram