Kunnskap, vennskap og fellesskap

PEF Norge

Nå kan du kjøpe resept­medisiner på nett

20.09.2016

Fra 19. oktober ble det åpnet for bestilling av reseptmedisiner på nett.

Bilde: Nå kan du kjøpe resept­medisiner på nett

Netthandel av apotekvarer har eksistert lenge, men det har hittil ikke vært mulig å bestille reseptpliktige medisiner fra nettapotekene. Grunnen til at du ikke har kunnet bestille reseptmedisiner på nett, har vært at man har manglet en trygg og sikker behandling av denne typen informasjon, på nett.

Ifølge Direktoratet for e-helse ble løsningen som skal sørge for at nettapotek kan koble seg til e-reseptløsningen lansert 19. oktober.

- Alt er så langt i rute, og om planen følges vil nettapotek være tilgjengelig for publikum i oktober, fortalte Bodil Rabben, divisjonsdirektør i Direktoratet for e-helse, til Dinside like før lanseringen.

Dette betyr det for deg

Når nettapotekene får tilgang til e-reseptene, betyr det at du kan bestille medisinene dine rett fra nett og få dem tilsendt hjem til deg. Rabben poengterer at apotek blir mer tilgjengelig for forbrukerne, når det nå åpner for netthandel av reseptmedisiner.

- Man kan få tilsendt reseptpliktige legemidler hjem til seg, som er spesielt nyttig for de som bor i distriktene, uttaler Rabben. - Ettersom nettapotekene kobles til e-reseptløsningen bidrar også dette til en enklere legemiddelhåndtering for pasientene, sier hun videre. Du vil kunne få kjøpt alle slags reseptpliktige medisiner via nett, så fremt legemidlene tåler frakten.

- Nettapoteket skal sørge for at alle legemidler de sender i posten eller leverer med bud ikke blir ødelagt. Noen legemidler tåler for eksempel ikke frost eller høy temperatur, forteller Rabben.

Du trenger ikke gi beskjed til legen eller gjøre noe annerledes i forhold til legen eller resepten, for å få mulighet til å bestille medisinene på nett. - Legen skriver resepten som før, og du trenger ikke foreta deg noe i forhold til det. I stedet for å stille opp fysisk på apoteket, kan du bestille legemidlene på nettet og få dem sendt hjem.

Apotekene er klare

Flere av apotekene nettstedet Dinside har snakket med, sier at de er klare for lansering av netthandel med reseptmedisiner.

- Vi åpner nettapotek samme dag, altså den 19. oktober. Det betyr at kundene våre vil kunne bestille de reseptbelagte medisinene sine på nett, og så velge om de vil hente dem i deres nærmeste apotek eller å dem tilsendt i posten, sier Anders Dahl i Apotek 1. Alle som skal drive apotek i Norge, må kunne ekspedere resepter. Det er bestemt av Apotekloven.

Da Komplett Apotek lanserte nettapotek i januar i år, hadde de én fysisk butikk for ekspedering av eventuelle reseptmedisiner, men lite reseptmedisiner på lager. Nå er de klare for lansering av nettsalg av reseptpliktige medisiner.

- Vi har ventet i spenning på at reseptløsningen skal bli klar, og vi tester for fullt nå. Som det ser ut nå, skal alt være klart til 19. oktober, sier Ingebjørg Tollnes, kommunikasjonsdirektør i Komplett Apotek. Hun forteller at du må logge inn med BankID og at sikkerheten er en stor del av løsningen.

- Man vil få god oversikt over egne resepter, og det vil være samme kvalitetssjekk av legemidlene som i et vanlig fysisk apotek, sier Tollnes.

Les hele saken på Dinside.no.

Se oversikt over de billigste nettapotekene.

Psoriasis- og eksemforbundet har inngått samarbeid med Komplett Apotek - sjekk dine nye medlemsfordeler!

Tilbake
Psoriasis- og eksemforbundet Postboks 6547 Etterstad, 0606 Oslo | Besøksadresse: Fredrik Selmers vei 2, 0663 OSLO | post@pef-ung.no
Vi har telefontid alle hverdager kl. 09.00-15.00, tlf. nr: 23 37 62 40
Personvernerklæring
Instagram