Kunnskap, vennskap og fellesskap

PEF Norge

Ny koronabølge

21.11.2022

Smittespredning og antall nye sykehusinnleggelser på grunn av koronaviruset er økende. Ifølge Folkehelseinstituttet er en ny koronabølge på vei.

Bilde: Ny koronabølge

Folkehelsinstituttet (FHI) skriver i sin ukesrapport for 43 og 44 (24. oktober-6. november) at smittespredningen og antall nye sykehusinnleggelser og dødsfall på grunn av covid-19 er økende.

Ifølge FHI er dette sannsynlig starten på en ny covid-19 bølge i Norge. Instituttet skriver også at det er usikkert hvor stor denne bølgen kommer til å bli. Men FHI regner med at den trolig vil bli en vinterbølge med de variantene vi kjenner nå og at den ikke vil gi en betydelig større belastning på sykehusene enn sommerbølgen i 2022 ga.

Nå er det også mulig for personer mellom 18 og 64 år som ikke har underliggende risiko for alvorlig sykdomsforløp å ta en ny oppfriskningsdose, skriver FHI på sin nettside. 

– At det nå åpnes opp for at flere kan få en ny oppfriskningsdose, betyr ikke at vi mener at alle i denne målgruppen bør ta en ny dose, men at det er mulighet for de som selv ønsker det, sier avdelingsdirektør Are Stuwitz Berg i FHI på fhi.no.

FHI har anbefalt at de over 65 år og personer mellom 18-64 år med underliggende risiko for alvorlig sykdomsforløp bør ta en ny oppfriskningsdose med koronavaksine før høst- og vintersesongen 2022. Det gjelder blant annet personer som går på immundempende behandling ved autoimmune sykdommer. 

Lurer du på om du tilhører en risikogruppe? Ta kontakt med legen din.

Her kan du lese mer om risikogruppene som FHI anbefaler å ta en oppfrisktningsdose med koronavaksine

 

Tilbake
Psoriasis- og eksemforbundet Postboks 6547 Etterstad, 0606 Oslo | Besøksadresse: Fredrik Selmers vei 2, 0663 OSLO | post@pef-ung.no
Vi har telefontid alle hverdager kl. 09.00-15.00, tlf. nr: 23 37 62 40
Personvernerklæring
Instagram