Kunnskap, vennskap og fellesskap

PEF Norge

Råd til barn og voksne med vintertørr hud

18.11.2016

For den som har eksem kan selv hverdagslige ting bli en utfordring. Her er noen tips til hvordan du kan holde hudsykdommen i sjakk.

Bilde: Råd til barn og voksne med vintertørr hud

Av landets rundt 1,1 millioner barn rammes inntil 15-20 prosent av atopisk eksem, sier kommunikasjonsansvarlig i Psoriasis- og eksemforbundet, Eli Synnøve Gjerde, til VG Familieliv

– De fleste barn vokser av seg plagene i løpet av de første barneårene, men det er ikke alle som er like heldige. 1-2 prosent har atopisk eksem også som voksne, og studier viser at forekomsten øker, sier hun.

Mens spedbarn ofte får utslett i ansikt, hodebunn og på strekksidene av armer og bein, har barn oftere eksem rundt leddene, i pannen, rundt bøyeleddene (hals, nakke, lyske, håndledd, albue og ankel) eller flekkvis på kroppen. Voksne rammes gjerne i ansiktet, og på hender og føtter.

Hatt eksem hele livet

Helle Vestby Talmo (31) er leder i Psoriasis- og eksemforbundets eksemutvalg. Hun er en av dem som ble rammet av atopisk eksem som barn og som fortsatt er hardt rammet av det i voksen alder.

– Eksemet gikk ut over barnehagen, skolegangen og sosiale sammenhenger. Det ble vanskelig å være med på for eksempel svømming ettersom huden ikke tålte det, sier hun.

Les saken "Råd til barn og voksne med vintertørr hud" i VG Familieliv.

 

Tilbake
Psoriasis- og eksemforbundet Postboks 6547 Etterstad, 0606 Oslo | Besøksadresse: Fredrik Selmers vei 2, 0663 OSLO | post@pef-ung.no
Vi har telefontid alle hverdager kl. 09.00-15.00, tlf. nr: 23 37 62 40
Personvernerklæring
Instagram