Kunnskap, vennskap og fellesskap

PEF Norge

Ha det ekstra kaldt på soverommet og ta gjerne et kjølig bad, eventuelt dusj før leggetid.

Det er lurt å oppbevare fuktighetskremen i kjøleskapet, slik at den kjøler ned huden ved smøring om kvelden. Dette er lurt å gjøre noe tid før sengetid, slik at kremen får tid til å virke.

Søvnmangel har en lang rekke negative følger som merkes allerede dagen etter en natt med for lite søvn. Eksempler er nedsatt evne til bilkjøring, dårlig humør, dårligere hukommelse, dårligere konsentrasjon, tregere oppfattelse, nedsatt samarbeidsevne, mer lemfeldige moralske avgjørelser og så videre.

Alle vet at røyking, alkohol, kosthold og mosjon er faktorer som har avgjørende betydning for helsen. Det er derimot de færreste som vet at tilstrekkelig og regelmessig søvn er minst like viktig.

«Søvndyssende» allergimedisiner kan gjøre det enklere å sove om nettene. Husk å ta de om kvelden og ikke midt på natten, siden de er langtidsvirkende og kan føre til sterkere tretthet om morgenen og formiddagen.

Psoriasis- og eksemforbundet Postboks 6547 Etterstad, 0606 Oslo | Besøksadresse: Borgenveien 66, 0373 OSLO | post@pef-ung.no
Vi har telefontid alle hverdager kl. 09.00-15.00, tlf. nr: 23 37 62 40
Personvernerklæring
Instagram